Completed | 2014

 

Interiors, Re-purposing, Commercial

 

Client | Capitaland

 

SPARK redesigned the interiors of Capitaland’s headquarters Capital Tower, replacing the dated interior with a contemporary classic threshold experience that maximises the value of the space with a clutter-free plan that enlivens the arrival experience via carefully choreographed lighting and a comprehensive new material palette that extends from the primary lobby, to the mezzanine, the typical floor lift lobbies, and lift cars. The existing somber materials, the lobby’s constricting geometries and its fixed furniture were all removed to create a clear directional spatial logic that provides maximum space to peak hour pedestrian flows. New security barriers were added and Capitaland’s artworks were reorganized more appropriately. The lobby has been transformed into a space that is appropriate for and celebrates the blue chip world-famous organisations that share the building with Capitaland.

“SPARK REDESIGNED THE INTERIORS OF CAPITALAND’S HEADQUARTERS CAPITAL TOWER, REPLACING THE DATED INTERIOR WITH A CONTEMPORARY CLASSIC THRESHOLD EXPERIENCE THAT MAXIMISES THE VALUE OF THE SPACE WITH A CLUTTER-FREE PLAN THAT ENLIVENS THE ARRIVAL EXPERIENCE”

error: