2008

 

100,301 sqm | Architecture, Re-purposing, Commercial

 

Client | Quill Retail Malls

 

The original 100,000-sqm mall Vision city was a victim of the late 90’s Asian financial crisis, an abandoned half-built concrete box located near Kuala Lumpur’s main shopping district. SPARK worked on the existing concrete shell, opening up the centre of the “dumb box” to create an open-air garden environment that has reduced the air-conditioned space by 40%. The introverted commercial complex was turned into an inviting extension of the street; a 24-hour urban living room that is independent from the operating hours of traditional air-conditioned shopping mall.

“THE INTROVERTED COMMERCIAL COMPLEX WAS TURNED INTO AN INVITING EXTENSION OF THE STREET; A 24-HOUR URBAN LIVING ROOM THAT IS INDEPENDENT FROM THE OPERATING HOURS OF TRADITIONAL AIR-CONDITIONED SHOPPING MALL”

error: